Úvodní stránka » Nezařazené » Accu BOSCH RHS181 01

Accu BOSCH RHS181 01

Tijdens het opstartproces van het systeem druk je op een bepaalde sneltoets om het BIOS te openen, bijvoorbeeld F2 of Delete (de exacte toets is op sommige systemen verschillend). Vervolgens controleer je bij de instellingen van de processor (cpu) of de turbostand actief is. Haal vervolgens het maximale uit je processor.Windows XP lijkt nu echt op zijn retour. Zij het tergend langzaam. Windows 7 vult het gat, en daarmee lijkt vooral de zakelijke markt afscheid te nemen van XP, en niet de consument.
Volgens de laatste cijfers van Netmarketshare, dat op het web meet waarmee mensen het internet opgaan, is het aantal Windows XP-machines in juli wereldwijd met 0.5 procentpunt gedaald. Daarmee is de totale daling van Windows XP sinds begin dit jaar 4,5 procentpunt, van 29,23 procent marktaandeel in januari tot 24,82 procent in juli.

Daarmee lijkt dan toch de zo lang verwachte (en gehoopte) vervanging van het antieke besturingssysteem te zijn ingezet. Maar, wellicht tot groot verdriet van Microsoft: de marktaandelen van Windows 8 en Windows 8.1 blijven marginaal (en stabiel) op 6 tot 6,5 procent. Windows 7 vult wel het gat dat XP achterlaat. In dezelfde periode vanaf januari pikte Win7 een winst op het marktaandeel van 3,7 procentpunt en heeft nu 51,22 procent van de markt in besturingssystemen.
De cijfers van Netmarketshare verschillen nogal, merkt The Register terecht op, van die van Statcounter, dat eveneens via internetgebruik meet maar op punten een andere methodiek gebruikt. Volgens Statcounter heeft XP nog maar 15,5 procent van de markt. Wel zijn de trends hetzelfde: XP daalt, Windows 7 stijgt en Windows 8 en 8.1 komt niet van zijn plaats in de marge.

Dat Windows 7 profiteert van XPocalypse is geen verrassing: het zijn vooral bedrijven en overheden die nu de slag maken van Windows XP naar een nieuw besturingssysteem. Windows 7 heeft zich al bewezen en is voor veel IT-afdelingen makkelijker en in hun ogen stabieler om te deployen dan Windows 8, dat de nieuwe Vista aan het worden is.Gartner meldde begin deze maand al dat bedrijven nu in toenemende mate bewegen richting Windows 7 en Windows 8.1 links laten liggen. Daarnaast, zo zei het analistenbureau, zal de migratie vanaf Windows XP in de zakelijke markt voor een algehele opleving van de pc-markt zorgen.Een laptop zorgt tijdens je welverdiende vakantie voor gebruiksgemak en vermaak. Wel is het zaak om het systeem vooraf met handige software uit te rusten, zodat je ook op plekken zonder internetverbinding iets aan de computer hebt. In dit artikel vind je tips om je laptop vakantieproof te maken.
Een laptop is zeer gevoelig voor diefstal. Omdat je tijdens vakanties meer risico loopt, is het slim om een programma te installeren waarmee je het apparaat op afstand kunt lokaliseren. Is je laptop plotseling nergens meer te bekennen, dan achterhaal je simpel de locatie via een andere computer, smartphone of tablet. Je gebruikt hiervoor het gratis programma Prey. Surf naar www.preyproject.com en klik op Download now om het exe-bestand op te slaan. Dubbelklik op dit bestand en installeer de freeware via Next / I Agree / Next / Install / Finish.

Je hebt een account nodig om de laptop bij vermissing te traceren. Selecteer de optie New user en klik op Next. Vul vervolgens je naam, e-mailadres en tweemaal het wachtwoord in. Bedenk achter Device name een naam voor het apparaat. Bij Device type kies je voor Portable. Klik daarna op Create. Open het postvak van het opgegeven e-mailadres en klik op de weblink om het account te bevestigen. Prey draait op je notebook ongemerkt op de achtergrond en verzendt zo nodig via internet informatie over de locatie.Tip 01 Met een Prey-account vraag je op afstand de locatie van je laptop op.Mocht je jouw laptop kwijtraken, dan achterhaal je dankzij Prey gemakkelijk de locatie. Surf op een willekeurige pc, tablet of smartphone met internetverbinding naar https://panel.preyproject.com/login. Nadat je het e-mailadres en wachtwoord van je Prey-account hebt ingevuld, klik je op Inloggen. Klik op de naam van je laptop om meer details te bekijken. Je geeft het apparaat als vermist op door de schuifregelaar naar MISSING te bewegen. Klik vervolgens rechtsboven op Wijzigingen opslaan. Je ontvangt per e-mail rapporten over de locatie. Selecteer hiervoor de gewenste interval. Je stelt bijvoorbeeld in dat je iedere tien minuten een rapport wilt ontvangen.

Via wifi-toegangspunten lukt het om de locatie te achterhalen, waarna je deze gegevens eventueel doorgeeft aan de politie. Handig is dat je op afstand een alarm of waarschuwing op de gestolen laptop kunt tonen. Daarnaast vergrendel je eenvoudig het apparaat, zodat dieven niet bij je privégegevens kunnen komen. Ten slotte kan je Prey laten proberen een foto van de dief te maken via de ingebouwde webcam. Bewaar de instellingen via Wijzigingen opslaan.Tip 02 Geef je laptop als vermist op en ontvang rapporten met nuttige gegevens.Voor de beveiliging van je persoonlijke gegevens is het slim om voor je Windows-account een sterk wachtwoord in te stellen. Open het Configuratiescherm op je laptop en ga naar Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht / Gebruikersaccounts / Een wachtwoord voor uw account instellen.Typ tweemaal het zelfgekozen wachtwoord. Wanneer je bang bent om het wachtwoord te vergeten, vul je naar eigen inzicht een geheugensteun in. Zorg er wel voor dat alleen jij het antwoord op deze geheugensteun weet, want anders is je laptop gemakkelijk te kraken. Klik ten slotte op Wachtwoord instellen.Tip 03 Vakantiegangers doen er goed aan om hun Windows-account te beveiligen met een wachtwoord.Als je privégegevens op je laptop bewaart, kun je ervoor kiezen om deze data te versleutelen, bijvoorbeeld met het programma TrueCrypt. Bij diefstal weet je dan in ieder geval zeker dat er geen waardevolle bestanden in verkeerde handen terechtkomen. Surf naar www.truecrypt.org/downloads en klik op Download om het installatiebestand op te slaan. Voer het exe-bestand uit door erop te dubbelklikken.

Accepteer de licentievoorwaarden en klik op Next / Next / Install / Finish / Nee om de installatie af te ronden. Je creëert met TrueCrypt een virtueel schijfstation dat alleen toegankelijk is via een wachtwoord. Klik op Create Volume en kies voor Create an encrypted file container. Via Next selecteer je de optie Standard TrueCrypt volume. Klik wederom op Next. Gebruik de knop Select File om naar de gewenste bestandslocatie te bladeren. Typ een logische naam en bevestig met Opslaan. In het volgende scherm selecteer je een versleutelingsmethode.Kies bijvoorbeeld voor AES-Twofish-Serpent. Via Next stel je de opslagcapaciteit van het virtuele schijfstation in. Als het veel data betreft, markeer je GB. Geef vervolgens aan hoeveel gigabyte je minimaal nodig hebt en klik op Next. Vul tweemaal een sterk wachtwoord in en klik op Next. Kies achter Filesystem voor NTFS. Bevestig daarna met Format. TrueCrypt gaat het virtuele schijfstation nu aanmaken. Sluit de wizard via OK / Exit.Een snelle processor geeft vrij veel warmte af. Voor optimale prestaties van het systeem is het belangrijk dat hete lucht efficiënt wordt afgevoerd. Met een (extra) ventilator voorkom je koelingsproblemen. Bij de montage zorg je ervoor dat de fan warme lucht door het ventilatierooster naar buiten blaast. Met behulp van schroefjes maak je het onderdeel vast binnen de behuizing.

Aansluiten is simpel, want je hoeft het kabeltje alleen maar aan een vrije fan-connector te bevestigen. Let bij de aanschaf op hoeveel lawaai de ventilator produceert. Overigens zijn er ook specifieke ventilators te koop om bepaalde hardware te koelen, bijvoorbeeld voor de processor, grafische kaart of harde schijf. Naast een goede koeling is een goede luchtcirculatie belangrijk. Gebruik om die reden kabelbinders (tie-wraps) om snoeren samen te binden.Tip 09 Een goede koeling is essentieel voor de prestaties van je pc.Als je graag games speelt of video’s bewerkt, draagt een goede videokaart bij aan de snelheid van je computer. De processor levert data van het systeem aan de videokaart, waarna er via complexe berekeningen een beeld wordt opgebouwd op je monitor. Hoe sneller de videokaart kan rekenen, hoe vlotter dit beeld verschijnt bij grafische toepassingen. Met name voor moderne games is een goede videokaart onmisbaar. Anders loop je namelijk het risico dat het beeld stottert. Bij veel pc’s is de videochip op het moederbord of in de processor geïntegreerd.Gebruik je de pc hoofdzakelijk voor simpele werkzaamheden, dan voldoet een interne videochip prima. Wil je graag een supersnel systeem dat geschikt is voor mooie videospelletjes en videobewerking, dan doe je er verstandig aan om een krachtige losse videokaart aan te schaffen. Let wel op dat de juiste aansluiting van de beoogde videokaart op het moederbord aanwezig is. Bij een recent moederbord gebruik je hiervoor een PCI Express x16-slot. Stop de videokaart in de juiste gleuf en maak hem zo nodig vast met een schroefje.

Tip 10 Veel videokaarten zijn speciaal ontworpen voor gamers, zoals de MSI GeForce GTX 760.Sommige videokaarten helpen de processor een handje door bepaalde rekentaken over te nemen. Gunstig, want de processor houdt hierdoor meer rekenkracht over voor andere zaken. Een voorwaarde is wel dat de gebruikte software hardwareversnelling door de videokaart ondersteunt. De bekende fabrikant NVIDIA produceert GeForce-kaarten met ondersteuning voor CUDA.Zware applicaties die overweg kunnen met deze programmeeromgeving lopen hierdoor een stuk vlotter op je pc. Onder meer Adobe Premiere Elements Pro, AutoCad en sommige games ondersteunen deze technologie. AMD’s videokaarten doen een beroep op de programmeercode OpenCL om zware rekentaken uit te voeren. Als je de processor wilt ontlasten, is het slim om een videokaart met ondersteuning voor hardwareversnelling in te bouwen.

Tip 11 Aan de hand van de programmeertaal CUDA nemen GeForce-kaarten rekentaken van de processor over.Zodra je nieuwe hardware inbouwt, is het ook slim om even de voeding onder de loep te nemen. De voeding zorgt ervoor dat er voldoende energie bij alle pc-onderdelen terechtkomt. Wanneer je bijvoorbeeld een snelle processor en videokaart hebt gemonteerd, is het wattage van de voeding misschien niet meer toereikend. In dat geval vervang je de voeding voorzichtig voor een nieuw exemplaar.Voor zware systemen heb je pakweg een voeding met een uitgangsvermogen van 700 watt nodig. Met de Engelstalige calculator van deze website reken je desgewenst uit welk wattage je minimaal nodig hebt. Vul alle specificaties van je pc in en klik onderaan op de knop Calculate. Kies bij voorkeur voor een product van een goed merk, bijvoorbeeld Suasonic, Cooler Master of be quiet. Het voedingsblok zit meestal vast met vier schroefjes. Door deze los te maken, lukt het om dit onderdeel te vervangen. Gebruik de meegeleverde kabel van 20 of 24 pinnetjes om het voedingsblok met het moederbord te verbinden. Een aparte kabel voorziet de processor van voldoende energie.

  1. http://blogcity.jp/page.asp?idx=10057051
  2. http://blogsinn.com/?w=dovendosi
  3. http://yaplog.jp/dovendosi/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


šest × 9 =