Úvodní stránka » Blogy a osobní weby » Accu ASUS B50A-AQ013D

Accu ASUS B50A-AQ013D

Let bij de aankoop van een printer ook op de samenstelling van de cartridges.Het is nu nog lastig voor te stellen, maar niet zo heel lang geleden was de videotelefoon (in de vorm van FaceTime, Skype etc.) nog pure sciencefiction. Voor videogesprekken waren we aangewezen op onze computer. Door de mogelijkheid om te videochatten op een smartphone en tablet, leek de webcam z’n langste tijd gehad te hebben. Maar nu er steeds meer mogelijkheden komen voor gesture-control (oftewel handelingen uitvoeren door gebaren te maken voor de webcam), wordt het juist weer heel interessant.Gaat het je nog puur om videochatten, dan is een dure webcam zeker niet nodig. Wil je echter gebruik kunnen maken van besturing door middel van gebaren, zoek dan een webcam die daar geschikt voor is.Heb je een Mac, dan is er maar één besturingssysteem dat je kunt gebruiken: OS X. Heb je echter een pc, dan heb je aanzienlijk meer keuzes. Standaard worden nieuwe machines geleverd met Windows 8. Dat is een innovatief besturingssysteem, zo innovatief zelfs dat veel mensen er enorm aan moeten wennen en toch liever gebruikmaken van Windows 7.

Probeer in de winkel even uit welk besturingssysteem je het prettigst vindt, zodat je niet hoeft te werken met iets waaraan je je ergert. Vista is in theorie ook een optie, maar niet aan te raden, omdat dit besturingssysteem op termijn het lot van XP achterna zal gaan. Ben je avontuurlijker aangelegd, dan kun je ook een gratis distributie van Linux proberen.Windows 8.1 is de nieuwste versie van Windows. Kun je daar niet aan wennen, dan is Windows 7 een prima alternatief.Het eerste dat je moet doen zodra het besturingssysteem is geïnstalleerd, is het installeren van antivirus- en antispyware-software. Het oplopen van een virus is tegenwoordig namelijk niet meer een kwestie van pech, maar een kwestie van tijd. Dit geldt overigens ook als je gebruikmaakt van OS X. Inmiddels zijn er namelijk ook behoorlijk wat virussen voor het besturingssysteem van Apple. In Windows Vista, 7 en 8 kun je de gratis software van Microsoft gebruiken genaamd Microsoft Security Essentials en vanaf Windows 8.1 kun je gebruikmaken van Windows Defender.Heb je liever toch een ander (gratis) pakket? Dan zijn Spybot, AdAware en AVG Free prima alternatieven. Uiteraard kun je ook gebruikmaken van betaalde abonnementen van partijen als Norton en Symantec (ook voor de Mac), die extra mogelijkheden bieden. Wat je ook kiest, installeer in ieder geval een vorm van bescherming, dat is noodzaak.

Een virusscanner installeren is geen overbodige luxe, het is pure noodzaak.Met de software uit de vorige tip bescherm je je pc tegen virussen en spyware. Maar het voorkomt natuurlijk niet dat je bestanden kwijtraakt wanneer de harde schijf crasht, de computer gestolen wordt, of zich een ander probleem voordoet. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je altijd een back-up hebt van de meest recente bestanden. OS X heeft daarvoor een prachtig programma, genaamd Time Machine (andere software is in het geval van OS X dan ook echt overbodig).Ook Windows heeft een handige functionaliteit, genaamd Bestandsgeschiedenis in het Configuratiescherm. Wil je dit niet toevertrouwen aan Microsoft? Dan is een programma als TrueImage van Acronis een prachtig alternatief. Zorg er wel voor dat je een externe schijf hebt om de reservekopieën op te slaan, anders ga je alsnog het schip in als de harde schijf crasht.

De Computer!Totaal Magazine app is vernieuwd. We zijn constant bezig met het verbeteren van de gebruikerservaring van onze apps en ook worden er regelmatig nieuwe features toegevoegd. Zo is het nu mogelijk om de artikelen van onze website direct in de Computer!Totaal Magazine app te lezen.Dankzij de Computer!Totaal Magazine app is het al enige tijd mogelijk om onze tijdschriften digitaal te lezen op je iPad en Android-tablet, maar sinds kort kun je hier dus ook terecht voor de actuele en handige artikelen die op onze website gepubliceerd worden. Zo blijf je met één app dus op de hoogte van alles wat Computer!Totaal te bieden heeft. De app wordt met deze nieuwsfeed wederom een stuk interessanter, voor zowel abonnees als niet-abonnees.Wil je de nieuwsfeed bekijken? Dan moet je de app wel eerst even updaten. Ook na het lanceren van deze handige nieuwe feature blijven we onze apps natuurlijk verder ontwikkelen. Heb jij nog tips of ideeën over de manier waarop wij de apps kunnen verbeteren? We horen het natuurlijk graag!

Om je kennis te laten maken met de Computer!Totaal Magazine app. Kun je nu helemaal GRATIS het zomernummer van Computer!Totaal t.w.v. € 6,99 downloaden! Gebruik hiervoor kortingscode: CT010410707.Windows XP is een goudmijntje voor HP, een reddingsboei in deze zware tijden. Na drie jaar van omzetdalingen verkoopt HP eindelijk meer pc’s, zelfs desktops. Bedrijven willen nu eindelijk van hun XP-machines af en HP profiteert.
Windows XP is de reddingsboei waarop HP zat te wachten. Na jarenlange misère ziet de voormalige nummer één in de computermarkt eindelijk weer eens licht aan het einde van de tunnel. Dat komt omdat bedrijven eindelijk migreren van Windows XP naar "een modernere Windows-versie".De pc-verkopen gingen in het afgelopen kwartaal met 12 procent omhoog, waarbij notebooks favoriet waren (+18 procent) maar ook desktops (+ 9 procent) profiteerden.De verkopen aan nieuwe pc’s verbloemen niettemin de problemen die HP kent. Andere divisies (printers, software) kenden een minimale groei of zelfs een daling in omzet. CEO Meg Whitman wil groeien in software en services en juist daar laat HP het nog liggen.

Maar, nu zegt Whitman verrassend tegen Bloomberg dat zij vooral denkt te groeien in de pc-markt, waar "we geloven dat we nog meer marktaandeel kunnen pakken." Marktaandeel dat het bedrijf juist in de afgelopen jaren heeft verloren aan Lenovo.Er zit een flink prijsverschil tussen het topmodel MacBook Pro ten opzichte van het Retina-instapmodel van €1.329,-. De 15 inch Retina MacBook Pro met de hoogste specificaties kost €2.529,-. Voor die extra €1.200,- krijg je een Intel quad-core processor met een ingebouwde Intel Iris Pro grafische processor, in plaats van de dual-core Intel processor met een Intel Iris grafische processor. De baseline kloksnelheid is maximaal 2.8GHz voor de dual-core en 2.5GHz voor de quad-core. Je kunt kiezen tussen 8GB RAM of 16GB, en maximaal 1TB aan PCIe flashopslag.Voor professionele gebruikers en welgestelde gamers is de afzonderlijke nVidia GPU met 2GB aan videogeheugen ongetwijfeld de beste reden om het topmodel Retina Macbook Pro te kopen. Net als op de originele Retina MacBook en eerdere unibody modellen zijn deze grafische processoren zo geconfigureerd dat ze automatisch switchen afhankelijk van de geladen applicaties. Je kunt ook kiezen om alleen de nVidia GPU te gebruiken (ga naar System Preferences/Energy Saver en schakel Automatic graphics switching uit); of gebruik de gfxCardStatus menu app om handmatig de Intel GPU in te schakelen.

Voor de meeste gebruikers is de low-power Intel geïntegreerde GPU voldoende. In onze tests kon de Intel Iris Pro het prima opnemen tegen de nVidia GeForce tijdens het spelen van games met een standaard schermresolutie.Voor liefhebbers van rust en stilte moeten we opmerken dat de Intel Iris Pro GPU voor een harder ventilatorgeluid zorgde. De geïntegreerde grafische processor wordt veel warmer dan die van nVidia en zorgt voor lawaai tijdens het spelen van de meeste spellen.Het is het vermelden waard dat deze dual-core chip ook nog Hyper Threading heeft, om vier gelijktijdige threads te verwerken, en ook dynamisch zal overklokken tot tweemaal de nominale snelheid, 2.7GHz in de Turbo modus. Terwijl Intel het heeft over de baseline snelheid van haar Core i-Series chips en hun Turbo pieksnelheid, kun je deze processor ook beschouwen als een 2.7GHz deel dat voornamelijk op have snelheid draait.Standaard hebben de 11,6 inch en 13,3 inch modellen 128GB aan PCIe opslag. De GPU in de MacBook Air is niet zo krachtig als die in de Pro, maar tenzij je van plan bent om veeleisende spellen te spelen zou je prima uit de voeten moeten kunnen met de Intel HD Graphics 5000 die in de 2014 MacBook Air modellen zit.

Wanneer het gaat om batterijduur is de MacBook Air de overduidelijke winnaar. Je kunt met de 13 inch MacBook Air een batterijduur van 12 uur verwachten, en met de 13 inch Retina MacBook Pro slechts 9 uur.De MacBook Pro presteert iets beter, maar we nemen aan dat je je geen zorgen maakt over de prestaties van de MacBook Air. En wat batterijduur betreft wint de Air het.Als je ze letterlijk wilt vergelijken begint de 13 inch MacBook Air bij €1.029, €300 minder dan het Retina display model.Wat krijg je voor die €300? De belangrijkste verschillen zijn een snellere processor (2.6GHz versus 1.4GHz) en Intel Iris Graphics versus Intel HD Graphics, plus 8GB RAM in plaats van 4GB. Het allerbelangrijkste verschil is dat prachtige Retina display!De MacBook Air mag dan wel de goedkoopste optie zijn, maar het is een goed idee om te overwegen wat meer te betalen om een heleboel extra rekenkracht en functies uit de MacBook met Retina display te kunnen halen. Maar misschien besteed je je geld liever aan een externe monitor zodat je je MacBook op een tweede display kunt aansluiten. Het hangt helemaal af van je behoeften. Welk apparaat je ook kiest, het zal waarschijnlijk geen teleurstelling zijn.

Het zou zomaar eens kunnen gebeuren dat je back-up te groot is voor de ingestelde doellocatie (opgegeven in stap 2). Daarom laat je Todo Backup dus eerst de vereiste opslaggrootte berekenen, via een muisklik op het Rekenmachine-icoon. Is de balk roze, dan beschik je over te weinig back-upruimte. Je selectie beperken is dan één optie, een nieuwe locatie selecteren een andere. Dat laatste kan eenvoudigweg door het mapicoon, rechts bij Destination, aan te klikken. Het is in elk geval ook zinvol een back-upnaam en een beschrijving in te geven: dat doe je bovenaan, bij Plan name en Description.ToDo Backup heeft veel opties verzameld onder Backup options. Hiermee open je een nieuw venster met acht tabbladen. We doorlopen hier alleen de interessantste mogelijkheden, voor zover die beschikbaar zijn in de gratis versie. Zo laat het tabblad Compression zien dat Todo Backup de geback-upte data standaard comprimeert. Stip None aan als je dat liever niet hebt. Het tabblad Splitting is interessant als je back-upt naar een cd, dvd of usb-stick. Je kunt hier namelijk aangeven dat de back-up zich automatisch opsplitst in kleinere back-upbestanden van een opgegeven grootte (in MB).

  1. http://www.bloghotel.org/enablesyou/
  2. http://blogsinn.com/?w=retrouve3
  3. http://yaplog.jp/retrouve3/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


× dva = 14