Úvodní stránka » Nezařazené » Accu BOSCH BAT011

Accu BOSCH BAT011

In een wereld waarin je library enorm dreigt aan te zwellen vanwege Summer Sales en Humble Bundles, vragen gamers al jaren om een manier om spellen in hun library te verbergen. En eindelijk – eindelijk! – heeft Valve geluisterd, hoewel Steam de handige functie op geen enkele manier adverteert.Om een spel in je library te verbergen, klik er met de rechtermuisknop op en kies Set Categories. Zet daarna een vinkje in het vakje bij Hide this game in my library en klik op OK. Klaar is Kees! Het spel verdwijnt dan uit je library, verbannen naar een Hidden filter die alleen toegankelijk is door op de kleine Games knop naast het zoekveld van de library te klikken en vervolgens op – je raadt het al – Hidden te klikken. Daar kun je teruggaan naar de categorie-opties van het spel en het vinkje weghalen bij Hide this game als je het weer in je library wilt kunnen zien staan.Het vastpinnen van programma’s aan de taakbalk en het gebruik van Jump Lists is één van de snelste manieren om Windows te navigeren. (Door met de rechtermuisknop op een programma te klikken dat aan de taakbalk is vastgepind kun je de Jump List ervan bekijken.) Standaard laat Steam’s Jump List je meest recentelijk gespeelde game zien, evenals links naar verschillende onderdelen van de client – News, Big Picture, Library, Friends, etc. Maar de meeste mensen hebben echt geen Jump List optie nodig om meteen bij je screenshots of activiteiten van vrienden terecht te komen. Gelukkig kun je de instellingen van Steam’s Jump List aanpassen zodat er minder niet al te nuttige zaken weergegeven worden en meer belangrijke dingen – spellen!

Ga naar Steam > Settings > Interface, en klik op de knop Set Taskbar Preferences. In het dialoogvenster dat tevoorschijn komt haal je de vinkjes weg bij alle Steam locaties die je niet in de Jump List wilt hebben staan, en klik op OK als je klaar bent.Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het Steam-icoon in je taakbalk; voor elk standaard Jump List item dat je weggehaald hebt wordt er een ander recentelijk gespeeld spel weergegeven. Als je erop klikt kom je meteen in het spel terecht, waardoor het gemakkelijker is om de titels waar je momenteel mee bezig bent te starten.Natuurlijk, de Steam Cloud slaat je voortgang veilig op de servers van Valve op, maar dan ook alleen de zogenaamde "save games" – van titels die deze functie ondersteunen. Het back-uppen van de spellen zelf beschermt je tegen die momenten in het leven waarop het weleens misgaat, zodat je geen corruptie riskeert of je niet de woede van je internetaanbieder op de hals haalt door je hele library opnieuw te downloaden als je harde schijf het begeeft.

Raad eens? Steam kan ook back-ups van je spellen beheren. Ga naar je library, klik met de rechtermuisknop op een geïnstalleerd spel en selecteer Backup Game Files. Er verschijnt een dialoogvenster met een lijst van al je geïnstalleerde spellen, waarin je kunt kiezen welke titels je wilt back-uppen. Vanaf dat punt is het een eenvoudig proces.Het herstellen van die back-ups is net zo eenvoudig. Log gewoon in op je Steam account, open de back-up map en draai het steambackup.exe bestand (je kunt dat hier vinden als je het kwijt bent). Volg daarna de instructies op het scherm. Let op dat het uitvoerbare programma automatisch zou moeten draaien als je je spellen naar een CD of DVD geback-upt hebt. Mocht je in de problemen raken, kijk dan eens naar Steam’s back-up FAQ.Steam’s back-up is echter niet feilloos. Het maakt bijvoorbeeld geen back-ups van mods, aangepaste configuratiebestanden, of spellen die gebruikmaken van installatiebestanden van derden, zoals MMO’s en veel andere free-to-play games. Ook worden spellen die Steam niet "home" noemen niet geback-upt. Die zal je dus handmatig moeten back-uppen. Maar het belangrijkste is dat de back-up functie van Steam geen back-up maakt van je "save games".

Dit doolhof gaat nog verder als je dat wilt. Als je niet bang bent voor de allernieuwste snufjes, die vol met bugs kunnen zitten, kun je een blik op de toekomst van pc-gaming krijgen door je te registreren voor de Steam Beta Client of SteamOS uit te proberen, Valve’s beta Linux besturingssysteem gebaseerd op Steam. Als je gewoon op de hoogte wilt blijven dan de laatste nieuwtjes over Steam, zorg dan dat je het onofficiële Steam Database blog en Twitter account volgt.Het kan iedereen overkomen: op een dag zet je je laptop of pc aan en Windows geeft een vreemde melding en doet verder niets. Je hebt geen idee wat er aan de hand is, maar wel een vermoeden dat je gisteren ‚iets‘ hebt uitgehaald wat weleens de boosdoener kan zijn. In dit geval kan het terugzetten van een systeemherstelpunt je redding zijn, maar dan moet je dit wel hebben. Als het goed is maakt Windows regelmatig herstelpunten, maar je weet maar nooit.Bij grote aanpassingen is het een goede gewoonte om eerst even een herstelpunt te maken. Maak een snelkoppeling op je bureaublad naar %SystemRoot%\System32\SystemPropertiesProtection.exe en noem deze Herstelopties. Open de snelkoppeling, klik op Maken en geef het herstelpunt een naam. Met dezelfde snelkoppeling kun je Systeemherstel openen en een herstelpunt terugzetten. Herstelpunten zijn ook via de veilige modus terug te zetten.

Maak een snelkoppeling op je bureaublad om eenvoudiger een systeemherstelpunt te maken of terugzetten.Als het goed is ruimt je computer oude herstelpunten automatisch op en voorkom je onnodig verbruik van je schijfruimte. Met de bekende schoonmaakhulp CCleaner ruim je herstelpunten op die per ongeluk toch bewaard zijn. Start CCleaner en klik op Opties / Gereedschap / Systeemherstel. Selecteer het herstelpunt dat je wilt wissen (je kunt er meerdere selecteren) en klik op Verwijderen.Waarom Windows 10? En geen Windows 9? Omdat oude programma’s zo zijn ontwikkeld dat ze Windows 95 en 98 aanroepen op alleen het cijfer 9. En dat zou dus een probleem zijn als het nieuwe besturingssysteem ook 9 had geheten. Althans, zo gaat nu een nieuwe theorie.
Volgens een Redditor die claimt een ontwikkelaar bij Microsoft te zijn, heeft de nieuwe Windows het opvolgingsnummer 10 gekregen in plaats van 9, omdat veel softwareprogramma’s juist ‚9‘ aanroepen als ze zoeken naar Windows 95 en 98. Dat probleem zou gevonden zijn in de eerste testen van Windows ‚9‘ met software van andere partijen.

Het lijkt een even plausibele reden als elke andere theorie die nu de wereld rondgaat, vooral omdat Microsoft zelf nog steeds niets wil zeggen over de nummering. Maar een verdere uitdieping van Engadget, dat zegt verschillende software-ontwikkelaars te hebben gesproken hierover, lijkt toch wel te bevestigen dat een eventuele Windows 9 inderdaad voor problemen had kunnen zorgen.Daarnaast hebben andere ontwikkelaars naar aanleiding van de discussie op Reddit zelf eens de zaak onderzocht, en dat lijkt eveneens een bevestiging van het probleem op te leveren, zie deze uitkomst van een zoekopdracht naar broncode’s die Windows 9 (of 9.) aanroepen.Microsoft heeft een dag na de introductie van Windows 10 een ontwikkelaarsversie van het besturingssysteem vrijgegeven. Hiermee kunnen ontwikkelaars aan de slag om alvast een eerste indruk te krijgen, en dit geeft jou ook de mogelijkheid om Windows 10 zelf eens uit te proberen!
De ontwikkelaarsversie is nog niet stabiel genoeg om standalone te gebruiken. Maar als je nog een oud pc’tje hebt staan, of je wilt het naast je gewone Windows-versie draaien, dan kun je gerust eens spelen met Windows 10.

Voordat je aan de slag kunt met de testversie van Windows 10, dien je jezelf als ontwikkelaar te registreren. Dit doe je door naar de website van het Windows Insider Program te gaan en op Begin hier te drukken. Op de Engelstalige site die verschijnt druk je vervolgens op Join now en op de volgende pagina log je in met je Microsoft-account (of je maakt een nieuwe aan). Nadat je bent aangemeld krijg je een felicitatiepagina: ‚Congrats, you’re now an insider‘. Nu kun je echt aan de slag!Het installeren van Windows 10 doen we met een iso-schijfbestand. Dit bestand download je hier. Je kunt kiezen tussen twee versies: 32 bit of 64 bit. 64 bit is aan te raden op nieuwere pc’s met meer dan 2 GB aan werkgeheugen. Bij een oudere pc kies je voor de 32bit-versie. Wil je eerst nagaan of je huidige Windows-versie 32- of 64 bit is, klik dan met de rechtermuisknop op Deze Computer en kies je Eigenschappen. In het venster dat verschijnt zie je onder het kopje Systeem welke bitvariant je draait.Nu gebruiken we het iso-bestand voor een opstartbare usb-stick. Download het programmaatje Windows 7 USB/DVD Download Tool en installeer dit. Open het programma en kies bij Source file voor Browse. Zoek vervolgens het zojuist-gedownloade iso-bestand en druk op Openen en Next. Plaats vervolgens een usb-stick (minimaal 4 GB) in de pc, waar geen bestanden meer op staan die je nog nodig hebt. Klik op USB device en Begin copying. Bevestig ten slotte dat je alle gegevens op de stick wilt verwijderen en de opstartbare usb-stick wordt gemaakt.

Er zijn drie manieren waarop je Windows 10 kunt installeren. Je kunt je huidige installatie upgraden, je kunt Windows 10 naast je huidige Windows-versie installeren op een andere schijfpartitie (dualboot) of je kunt Windows 10 standalone op een systeem installeren. De stappen op deze pagina leggen uit hoe je Windows standalone of dualboot installeert. Wil je upgraden, ga dan verder met stap 7.Er is ook een vierde optie voor de installatie van Windows 10: door het te installeren in een virtuele machine. Bij een virtuele machine draai je in feite een computersysteem in een Windows-venstertje. Heel handig om in je eigen omgeving toch even Windows 10 uit te proberen. Een virtuele machine maak je gratis met het programma VirtualBox. Bij het opzetten van je virtuele machine heb je het 32bit-iso-bestand van Windows 10 ook nodig!Voordat je kunt opstarten van je usb-stick moet je eerst zorgen dat usb een hogere opstartprioriteit heeft dan je harde schijf, waar normaal gesproken je besturingssysteem van geladen wordt. Dit doe je door naar je BIOS (of UEFI op moderne pc’s te gaan), vaak door tijdens het eerste opstartscherm op Del, F2, F12 of een andere toets te drukken. Geef vervolgens usb een hoge prioriteit, sla de wijzigingen op en vervolgens kun je de BIOS-omgeving afsluiten.

Plaats de usb-stick en start je pc op. Als je pc vanaf de usb-stick opstart, krijg je na een laadperiode een Windows Setup-venster te zien. Laat de taal op Engels staan (een Nederlandse versie is helaas nog niet beschikbaar). Wel kun je achter Time and currency format voor Dutch (Netherlands) kiezen. Laat de toetsenbordinstellingen ook staan op United States-International en druk op Next. In het volgende venster kies je Install now, ga akkoord met de licentievoorwaarden en druk weer op Next.In het venster dat verschijnt krijg je de keuze te upgraden of te installeren. Kies Custom: Install Windows only (advanced), waarna je in het volgende scherm de schijven van de pc ziet. Je kunt hier optioneel een partitie maken of formatteren voordat je een schijf of partitie kiest. Kies je een partitie naast je bestaande Windows-partitie, dan wordt een dualboot-systeem gemaakt. Je kunt er ook voor kiezen Windows 10 over je huidige Windows-installatie heen te installeren, of je installeert het op een geformatteerde schijf. Druk op Next en de installatie begint echt. Ga verder met stap 9.

Wil je je huidige Windows-installatie upgraden, start dan de pc zonder de usb-stick op. Zorg, voordat je echt begint, dat al je belangrijke bestanden zijn geback-upt, mocht er iets misgaan. Zodra Windows gestart is, plaats je de usb-stick en open je het bestand Setup.exe van de verwisselbare schijf. Nadat een tellertje naar 100 is gelopen, dien je akkoord te gaan met de licentievoorwaarden en krijg je na een paar laadvenstertjes de mogelijkheid om je bestanden mee te nemen met de installatie. Kies of je dit wilt en druk op Next. Er verschijnt nog een laadvenster dat vrij lang duurt …Mochten er moeilijkheden of conflicten zijn tussen jouw huidige Windows-versie en het te installeren Windows 10, dan krijg je dit in het venster dat volgt te zien. In ons geval was het enige conflict de andere taal (Windows 10 werkt alleen in het Engels, terwijl onze Windows 8.1-installatie Nederlandstalig was). Druk op Ok en Install om de installatie echt te starten. Je ziet een tellertje oplopen en de pc start meerdere malen opnieuw op. Let er echter wel op dat de computer bij een herstart niet van de usb-stick start.Nadat de installatie gedaan is, doorloop je enige voorkeuren als je Windows 10 schoon installeert, zoals je draadloze internetverbinding. Heb je een upgrade uitgevoerd, dan worden een paar dingen meegenomen, zoals je naam en je wifi-gegevens. Kies bij de volgende stap (desgewenst) Use express settings en log in het volgende scherm in met je Microsoft-account. Heb je geen zin om in te loggen met je Microsoft-account, kies dan Create New Account en druk vervolgens op Continue using my existing account. Windows start nu daadwerkelijk op.

  1. http://dovendosi.cafeblog.hu/
  2. http://dovendosi.blogghy.com/
  3. http://www.nichtraucher-blogs.de/blogs/dovendosi/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


sedm × 2 =