Úvodní stránka » Blogy a osobní weby » Accu MAKITA 6916D

Accu MAKITA 6916D

Wacom noemde zijn instaplijn pentablets in het verleden Bamboo, maar heeft die naam nu gereserveerd voor tabletaccessoires. De instaplijn heet nu Intuos en wij ontvingen de Intuos Pen Touch S. De pentablet ondersteunt zowel invoer via de meegeleverde stylus als direct met de vinger op de touchpad.Een pentablet zorgt in de basis voor het besturen van de muiscursor met een stylus. Daarnaast is de stylus uitermate geschikt om foto’s te bewerken en om te tekenen. De punt in Wacoms stylus is drukgevoelig en de stylus die bij de Intuos-pentablets wordt meegeleverd, ondersteunt 1024 drukniveaus.De actieve oppervlakte van de Intuos Pen Touch S is zo’n 15 x 9,5 centimeter en wordt aangegeven met vier puntjes. Daaromheen is er links en rechts een rand die van pas komt om de zijwaartse gebaren van Windows 8 op te beginnen. De pentablet heeft vier hardwareknoppen waar je zelf een functie aan kunt toekennen. Ook de pen bevat twee programmeerbare knoppen.De afwerking van de pentablet is prima, in negatief opzicht valt de te korte micro-usb-kabel met een onhandige haakse connector op. Optioneel kun je een draadloze aansluitset kopen. Wacom levert drie extra penpunten mee die onder een klepje aan de onderkant zijn verstopt.De stylus werkt fijn en reageert soepel. Je kunt de relatie tussen de pentablet en het scherm op twee manieren instellen: absoluut en relatief. Als je hem absoluut instelt, dan correspondeert bijvoorbeeld de rechterbovenhoek van de tablet altijd met de rechterbovenhoek van het scherm.

Als je hem relatief instelt, dan maakt het net als bij een muis niet uit waar je de pen neerzet om de cursor te besturen. Het is van je eigen smaak en toepassing afhankelijk wat het fijnste werkt. De Intuos Pen Touch S is ook geschikt voor aanraken en ondersteunt daarbij multitouchgebaren zoals scrollen, zoomen en draaien. Ook de mogelijkheid in Windows 8.1 om de Charms via zijwaartse bewegingen op te roepen, wordt ondersteund.De Wacom Intuos Pen Touch is een prima opvolger van de Bamboo Pen Touch-modellen. De kleine variant die wij getest hebben is vooral handig als muisvervanger en om (simpelere) fotobewerkingen mee uit te voeren.Als je echt veel met de invoertablet wilt tekenen, dan zouden we voor een maatje groter kiezen. Naast de stylus kun je ook je vingers gebruiken waardoor hij dienstdoet als grote touchpad. Dat werkt verrassend soepel, waarmee de Intuos een veelzijdig invoerapparaat is.De processor is de motor van een pc. Hoe sneller dit onderdeel berekeningen uitvoert, des te beter het systeem presteert. Lang niet iedereen beseft dat het mogelijk is om de processor te optimaliseren. Het is het proberen waard, want wie weet boekt jouw computer een behoorlijke snelheidswinst.

Iedere pc beschikt over een processor (cpu) om berekeningen uit te voeren. Een vlotte processor heeft als voordeel dat de wachttijden op het systeem minimaal zijn. Een zwaar programma openen of een spelletje spelen gaat in dat geval lekker soepel! Heb je helaas wel last van vertraging? Het is dan zaak om eens flink de bezem door je pc te halen.We hebben daar eerder al uitgebreid aandacht aan besteed. Wanneer de computer na de nodige opruimwerkzaamheden nog steeds langzaam is, ligt dat waarschijnlijk aan de hardware. Mogelijk kan de processor de boel op je pc vanwege veeleisende software niet meer goed bolwerken. Een ingrijpende oplossing is om de processor te vervangen voor een sneller exemplaar. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want lang niet iedereen heeft de kennis in huis om dit onderdeel te vervangen.Bovendien is een nieuwe processor vrij duur. Voordat je de cpu van de hand doet, probeer je eerst met behulp van de resterende tips uit dit artikel het rekenwonder van je pc een snelheidsboost te geven.Het is belangrijk om te weten welke processor er in je systeem gehuisvest is en welke kloksnelheid daarbij hoort. Open Configuratiescherm en ga naar Systeem en beveiliging / Systeem. Achter Processor zie je het type staan. Verder staat de kloksnelheid in gigahertz (GHz) vermeld.

Als je systeem last heeft van vertraging, kun je aan de hand van het type processor wellicht de oorzaak achterhalen. Misschien is er bijvoorbeeld sprake van ouderdom of is er een relatief goedkoop rekencentrum (bijvoorbeeld Intel Celeron of Pentium) ingebouwd. De reden voor de vertraging is dan goed te verklaren. Het kan ook gebeuren dat je al een zeer rappe processor gebruikt, bijvoorbeeld Intel Core i7 of AMD FX.Is er naar jouw idee evengoed sprake van vertraging? Hiervoor zijn allerlei oorzaken denkbaar waar we in de komende tips uitgebreid bij stilstaan.Het is zinvol om regelmatig de temperatuur van de processor te controleren. Wanneer het rekenorgaan van je pc namelijk te warm wordt, heeft dat gevolgen voor de systeemprestaties. Afhankelijk van het type schakelt de processor bij oververhitting een tandje terug of zet het onderdeel zichzelf helemaal uit. Je krijgt dan bijvoorbeeld een blauw scherm (blue screen of death).Download het programma SpeedFan. Installeer het tooltje vervolgens op je systeem. Via sensors in de systeemkast leest SpeedFan de temperatuur van verschillende onderdelen uit. Achter CPU staat de huidige temperatuur van de processor vermeld. Als de processor meerdere kernen bevat, verschijnt ook hiervan de temperatuur in beeld.

In de specificaties van je processor staat vermeld welke temperatuur het onderdeel maximaal kan verdragen. Deze gegevens vind je terug op de website van de fabrikant (Intel of AMD). Vaak ligt de grens rond de honderd graden. Het is dus belangrijk dat de temperatuur van de cpu daar ver onder blijft, bij voorkeur zo rond de veertig à vijftig graden.Wanneer de processor een te hoge temperatuur aangeeft, is het zinvol om de ruimte waarin de computer staat zo koel mogelijk te houden. Is er sprake van structurele oververhitting? Schroef de systeemkast dan open en verwijder zoveel mogelijk stof uit de computer. Maak hierbij ook de ventilatoren goed schoon. Gebruik hiervoor bij voorkeur perslucht en een zachte borstel.Vergeet niet om ook de ventilatiegaten stofvrij te maken, zodat de pc voortaan warme lucht gemakkelijker afvoert. Verder kun je overwegen om een extra ventilator in de systeemkast te monteren, zodat warme lucht sneller uit de systeemkast verdwijnt.Het zou comfortabeler zijn als het startmenu van PStart automatisch verschijnt zodra de pc in WinPE is opgestart. Dat kan. Plaats de stick in de pc waarop je AIK had geïnstalleerd en start nogmaals Opdrachtprompt voor implementatieprogramma’s, deze keer kies je wel Als administrator Uitvoeren. Voer de volgende twee commando’s achter elkaar uit, waarbij je x: vervangt door de letter van je usb-stick.

De vorige stappen verdienen toelichting: Eerst zorg je ervoor dat de WinPE-installatie terechtkomt in c:\img en dat die wordt ‚gemount‘. Vervolgens bewerk je hierin startnet.cmd, een batch-bestand dat wordt uitgevoerd wanneer je de WinPE-stick opstart. De vierregelige code zorgt er voor dat WinPE wordt geïnitialiseerd, en dat tevens wordt nagegaan in welk station het bestand pstart.exe zich in de rootmap bevindt, waarna dat exe-bestand wordt uitgevoerd. Met het laatste imagex-commando leg je de wijzigingen in de image op je stick vast. Je zult zien: wanneer je van die stick boot, verschijnt ook het PStart-snelmenu.Het is natuurlijk mogelijk dat er van je favoriete programma geen meeneemversie bestaat. Met de juiste tools laten ook gewone programma’s zich portabel maken. Je kunt het alvast proberen met een van de volgende gratis ‚portable app makers‘, die overigens dankbaar gebruikmaken van technologie voor applicatie-virtualisatie.Eén van onze favorieten is Cameyo, met een bibliotheek van 300 kant-en-klare virtuele apps. Verder zijn er nog Enigma Virtual Box en Evalaze. De laatste biedt je een assistent aan die je stap voor stap door het creatieproces leidt.

Je weet nu al hoe je een opstartbare stick met een Windows-omgeving (XP of PE) creëert, hoe je daar apps op plaatst en hoe je die in een overzichtelijk startmenu krijgt. We geven je ook graag mee waar je terechtkunt voor het downloaden van (gratis) portable apps. Een van de betere sites is ongetwijfeld deze, waar je terechtkunt voor meer dan 300 gratis portabele programma’s, verdeeld over een tiental rubrieken als Education, Games, Graphics and Pictures, Music and Video, Internet, Security en Utilities.Als je niet weet waar de oververhitting vandaan komt, dan is de koelpasta tussen de processor en cpu-koeler wellicht uitgewerkt. De vloeistof droogt na verloop van tijd namelijk vaak uit. Een laagje koelpasta tussen beide componenten is noodzakelijk om de warmte goed af te voeren. Je maakt eerst de cpu-koeler los van de processor. Dat lukt meestal door vier boutjes los te maken.Probeer oude resten van de oorspronkelijke vloeistof zo voorzichtig mogelijk te verwijderen. Op de achterkant van de chip breng je een dun laagje koelpasta aan waarbij je de vloeistof zo goed mogelijk verdeelt, bijvoorbeeld met een oud (bank)pasje. Vervolgens maak je de cpu-koeler weer vast aan het moederbord. Iedere computerzaak verkoopt voor enkele euro’s koelpasta in een doseerspuit.

De fabrikant belooft voor iedere processor een bepaalde kloksnelheid. Het is nuttig om te weten of deze kloksnelheid daadwerkelijk gehaald wordt. Je gebruikt hiervoor het programma CPU Speed Professional. Als je pc traag is, achterhaal je gemakkelijk of een te lage kloksnelheid hiervan de oorzaak is.Voordat je met de freeware aan de slag gaat, is het belangrijk om alle openstaande applicaties op de pc af te sluiten. Download het programma. Zodra je de installatie hebt afgerond, klik je linksboven op Test CPU Speed. Vervolgens gaat er een meter lopen die de na enkele ogenblikken de maximale kloksnelheid meet. Na afloop verschijnt de gemeten kloksnelheid in een pop-upscherm. Ga na of de gemeten waarde met de specificaties van je processor correspondeert.Tip 06 Met CPU Speed Professional achterhaal je wat de maximale kloksnelheid van de processor is.Als je merkt dat een bepaald programma erg traag functioneert, krijgt de processor waarschijnlijk te veel rekentaken voor zijn kiezen. Tegenwoordig zijn er veel videokaarten die bepaalde berekeningen van de processor kunnen overnemen, mits de gebruikte software dat ondersteunt. Hardwareversnelling door de videokaart zorgt ervoor dat de cpu capaciteit overhoudt om andere processen te verwerken. Het resultaat is een snellere pc! Overigens is het meestal wel een vereiste dat je in compatibele programma’s een specifieke functie activeert (CUDA, OpenCL of DXVA) waarmee je hardwareversnelling door de videokaart inschakelt.

Vooral veel video(bewerkings)programma’s en games doen een beroep op de rekenkracht van de grafische kaart. Voorbeelden hiervan zijn Corel Video Studio, Roxio Creator, VLC media player en Battlefield 4.Tip 07 Steeds meer programma’s laten specifieke rekentaken door de videokaart uitvoeren.Bij bepaalde processors is de kloksnelheid zelf aan te passen, waardoor het systeem in staat is om binnen een bepaalde tijd meer berekeningen te verwerken. Zeker voor veeleisende software kan dat zeer welkom zijn, bijvoorbeeld geavanceerde games en videobewerkers. Intel en AMD stellen hun processors in de fabriek altijd op een veilige kloksnelheid in, waardoor de temperatuur niet te hoog oploopt. Hierin zit altijd wel wat marge.Zonder al te grote risico’s valt er pakweg 15 tot 25 procent snelheidswinst te behalen. Het overklokken van je pc is geen klusje waar je zonder goede voorbereiding aan begint. Als je de kloksnelheid namelijk te hoog opvoert, zijn er behoorlijk wat risico’s. Bij een verkeerde instelling kan het zomaar gebeuren dat het systeem plotseling uitvalt of zelfs stukgaat door oververhitting. Een mogelijke oplossing hiervoor is om extra ventilatoren in de systeemkast aan te brengen. Verder kost het opvoeren van de processor meer stroom. De voeding dient om die reden krachtig genoeg te zijn. Opvoering van de processor kan daarnaast de levensduur van het onderdeel verkorten.

  1. http://blogcity.jp/page.asp?idx=10057051
  2. http://blogsinn.com/?w=dovendosi
  3. http://yaplog.jp/dovendosi/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


7 − čtyři =